De rekening van de het lithiumnationalisering van Mexico voor implementatie wordt goedgekeurd die

May 6, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over De rekening van de het lithiumnationalisering van Mexico voor implementatie wordt goedgekeurd die

De rekening van de het lithiumnationalisering van Mexico voor implementatie wordt goedgekeurd die

 

Volgens de Mining.com-website die, ging de Mexicaanse Senaat de rekening over door President Obrador voor de ontwikkeling van het metaal van de lithiumbatterij uitsluitend voor batterijen met 87 stemmen vóór, 20 wordt voorgesteld tegen en 16 onthoudingen, officieel beginnend de nationalisering van de lithiumindustrie.
De bekrachtiging van de wet, die in effect op Donderdag ging, was een verslag — enkel twee dagen na Obrador introduceerde het aan Congres.
De rekening bevordert lithium aan een „strategisch mineraal“ en verklaart dat de staat van het exclusieve recht geniet lithiummiddelen te onderzoeken te ontwikkelen en te gebruiken. Bovendien staat het Akte de staat toe om zich in andere concessies te specialiseren die als strategische mineralen gerangschikt zijn.
De hoogste leider heeft 90 dagen om een nieuw, gedecentraliseerd agentschap te vormen om alle op lithium betrekking hebbende kwesties te behandelen.
Sinds het vergen van macht in 2018, heeft Obrador tot doel gehad die middelhervormingen om te keren door het vorige beleid worden ondernomen dat de deur voor particuliere investering in de olie en machtsindustrieën opende. Hij introduceerde een model van de middelontwikkeling dat state-controlled ondernemingen goedkeurde.
De voorzitter zei zijn autoriteiten alle lithiumcontracten zouden herzien, die projecten reeds in ontwikkeling, met inbegrip van Bacanora-het project van Sonora van het Lithium in noordwestenmexico overschaduwen. De Sonora-lithiummijn zou in verrichting moeten worden gezet in 2023, met een jaarlijkse output van 35.000 ton lithium.
De rekening, overwoog een schending van de V.S. - de overeenkomst Mexico-Canada, kon handelsspanningen tussen Mexico en zijn noordelijke buur stijgen.
Kenneth Smith Ramos, het vroegere hoofd van het technische onderhandelingsteam voor de overledde Noordamerikaanse Vrije Handelsovereenkomst (NAFTA), vertelde lokale media dat er problemen met het verklaren van lithium als strategisch mineraal waren omdat het niet vermeld was toen de drie landen de overeenkomst ondertekenden. voor strategische mineralen.
De Mexicaanse Vereniging van Mijnbouwingenieurs, Metallurgen en Geologen bovengenoemd in een verklaring, „klei-Type lithiummijnen bestaat in Mexico. Maar voor zover wij het weten, is er momenteel geen land in de wereld die commercieel lithium van klei.“ produceert
Het grootste deel van de het lithiumproductie van de wereld heeft leveringscontracten momenteel op lange termijn, aangezien de chemische producenten, de batterijmakers en de elektrisch voertuigmakers kijken om toekomstige levering te beveiligen.
Volgens het Geologische Onderzoek van Verenigde Staten (USGS), heeft Mexico de 10de grootste lithiumreserves in de wereld.

Neem contact op met ons
Contactpersoon : Lisa
Tel. : 0086 17611625682
Resterend aantal tekens(20/3000)